Een vriend voor het leven

Aangenaam kennis te maken!

Wij zijn Ronny Hartjes en Karen Koopmans. Beide vinden wij het superleuk om bezig te zijn met dieren, zowel thuis als op ons werk. Samen zijn wij eigenaar van Hondenschool Jimmie in Zwolle en daarnaast werkt Karen als paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle. Verder is Ronny gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en Karen is dit voor katten. We wonen een gedeelte van het jaar in onze flat in Zwolle. In 2016 hebben we echter een piepklein houten vakantiehuisje gekocht met lekker veel buitenruimte voor de honden en katten!

We hebben in totaal zeven honden, waarvan één Jack-Russell, een Rottweiler en de rest labradors. Deze leven allemaal in ons huis, samen met vijf katten. De helft van onze dieren is bij ons herplaatst en eenmaal bij ons vertrekken ze niet meer. Ook niet als ze te oud zijn of ongeschikt blijken om vader/moeder te worden. We zijn gek op de labrador vanwege het stabiele en sociale karakter van dit ras. Vandaar dat we hiermee af en toe een nestje fokken, gewoon, omdat we dat ontzettend leuk vinden!

Een nestje fokken kan op veel verschillende manieren, maar bij ons staan de gezondheid en het welzijn van het dier voorop. Onze honden zijn in de eerste instantie huishonden waar we lekker van willen genieten. Maar als ze dan pups krijgen, dan moet het ook goed en verantwoord gebeuren. Dit betekent dat we alle benodigde gezondheidsonderzoeken gedaan hebben en meer! Naast gezondheid is karakter natuurlijk een belangrijke factor. Je kan nooit voorspellen wat er uit een combinatie van vader en moeder komt, maar belangrijk is wel dat de ouderdieren lieve en stabiele labradors zijn.